Kružna trka otvara spektakl „Beograd – Banjaluka“

682

Oko 170 biciklista iz 20 zemalja svijeta proći će kroz 11 gradova na 11. biciklističkoj trci “Beograd – Banjaluka”, a iz glavnog grada Srbije potvrđeno je da će program u Beogradu startovati kružnom trkom 28. aprila.

To je novost u odnosu na prethodne godine. Dan kasnije karavan će krenuti iz prestonice Srbije, te preko Šapca i Obrenovca stići do Bijeljine koja je ciljno mjesto prve trke.

Istog dana karavan se seli u Teslić iz kojeg 30. aprila kreće trka preko Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, da bi ciljno mjesto bilo u Banjaluci na Trgu Krajine.

Podrškom ovih gradova domaćina još jednom je potvrđen značaj trke i prepoznat njen sportski, društveni i turistički potencijal.

– Trka je događaj svih nas, svih gradova kroz koje prolazi, ona je postala univerzalni događaj koji je danas ušao u sve segmente života, ne samo sportskog, već turističkog, ugostiteljskog, privrednog, političkog. Srušila je granicu između Srbije i BiH odnosno Republike Srpske u svom prvom izdanju, što se zadržalo i dan danas. Za gradove kroz koje trka prolazi danas zna cijeli svet, mediji iz 60 zemalja izveštavaju sa ovog događaja. Napravili smo brend koji moramo sačuvati – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Pobjede u dvije etape braniće član ekipe Kols Ukrajinac Vitali Buts i Italijan Filipo Fortin iz tima GM Europa Ovini, piše EuroBlic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!