Počinje “Dječije carstvo” – pročitajte program manifestacije

578

Međunarodni festival dječije poezije „Dječije carstvo“ počeće u subotu, 8. aprila,  u podne, u parku „Petar Kočić“ radionicom za aranžiranje cvijeća, pletenje vjenčića od vrbovih grančica i cvijeća.

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Princ Dječijeg carstva“ je banjalučki pjesnik Predrag Bjelošević, saopštio je organizator – Udruženje „Kultart“.

U okviru festivala, biće održana i radionica za ukrašavanje vaskršnjih jaja, likovna radionica na otvorenom, banjalučko i republičko takmičenje u recitovanju. Centralna manifestacija biće održana 27. aprila u Gradskom pozorištu „Jazavac“ kada će Bjeloševiću biti uručena nagrada. Dan kasnije biće proglašeni i najbolji radovi koji su pristigli na konkurs.

– I ove godine je na konkurs festivala pristiglo više hiljada radova iz svih zemalja bivše Jugoslavije i po tome je „Dječije carstvo“ najveći dječiji festival u BiH, ali i u regionu. Ove godine će u Banju Luku doći Tode Nikoletić, Slobodan Stanišić, Dušan Pop Đurđev, Boško Lomović, Miroslav Kokošar, Peđa Trajković, kao i Jovo Čulić – saopštio je organizator.

Program manifestacije “Dječije carstvo”, koju je podržao Grad Banja Luka, pogledajte ovdje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!