KKI Vrbas: Neprikosnoveni vladari Jadrana (FOTO)

999

Članovi Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” još jednom su potvrdili kako su neprikosnoveni vladari Jadrana. Banjalučani su u velikom finalu u Novom Mestu protiv Kastelvekija pružili sjajnu partiju i pokazali ogromnu želju kako bi na kraju slavili sa 72:62.  NLB liga je u banjalučkim rukama!

– Želio bih prije svega da čestitam svojim igračima na dobro odigranoj utakmici koja je bila dostojna finala NLB lige i naravno na osvojenom trofeju. Ovaj uspjeh ima dodatnu težinu

kada se zna da smo dobili profesionalnu ekipu iz Italije koja ima budžet veći nego što su izdvajanja za cjelokupni sport grada Banjaluka. Nije lako četiri godine uzastopno osvajati regionalno takmičenje, ali to su moji igrači uspjeli da urade i još jednom im od srca čestitam – rekao je Marinko Umičević, prezadovoljni i presrećni predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” poslije megdana u Novom Mestu.

Vjerovao je u svoje igrače uoči finalnog dvoboja iako se znalo da su Italijani u onom regularnom dijelu takmičenja u dva navrata bili uspješniji od banjalučkog sastava.

– Uvijek sam vjerovao u u njih iako sam imali malih problema uoči finalne utakmice. Jedan od naših glavnih poluga u timu Ante Štimac imao je dva napukla rebra kao i problem sa prstom, ali je stegnuo zube kako bismo uspješno okončali sezonu u NLB ligi. Uzdao sam se i u onu narodnu kako treća mora biti naša sreća što se hvala Bogu i obistinilo – dodao je Umičević.

Igrači istinski heroji

kki 2

Igrači su na terenu pokazali herojsko srce igrajući za grb “Vrbasa” ali i za grad Banjaluku. Jedan od onih koji je nesebično davao sebe kako bi se došlo do željenog cilja bio je Ante Štimac koji je utakmicu okončao sa 19 postignutih pogodaka.

Silno smo željeli ovu pobjedu koju poklanjamo gradu Banjaluka za 22. april kada se obilježavao Dan grada. Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo nakon toga dozvolili rivalu da preokrene rezultat. Nismo ni tu pokleknuli već smo u trećeoj četvrtini pokazali kvalitet kada smo vodili i sa 12 poean razlike (52:40). I opet se protivnik vratio u igru kada je na semaforu bilo 54:52, ali smo ubrzo zaigrali onako kako najbolje možemo za veličanstvenu pobjedu – istakao je Štimac.

Kapiten Igor Ignjatović po četvrti put je podigao pobjednički trofej u regionalnom takmičenju.

kki 3
– Šta da kažem u ovom trenutku već da sam izuzetno prezadovoljan. Kada se sjetim kako smo počeli sezonu, a sada kada se zna da smo ponovo najbolji onda mogu biti presrećan osvajanjem i četvrte titule u regiji. Finalni susret bio je priča za sebe, svi smo pokazali silnu želju za trijumfom i zaista su svi igrači zaslužni za ovaj veliki uspjeh – rekao je kapiten Banjalučana.

A, sada odbrana domaćih trofeja

Za igrače “Vrbasa” nema odmora jer ih očekuje nastavak sezone u Ligi BiH. Banjalučani će do kraja tekućeg mjeseca odigrati dva važna susreta u odbrani duple krune.

– Već u srijedu, 26. aprila u goste nam dolazi neugodna ekipa iz Sarajeva, a za vikend gostujemo u Gradačcu kod “Zmaja”. Moramo oba rivala dobiti kako bismo odbranili šampionski pehar i ubijeđeni smo da ćemo u tome i uspjeti. Nakon toga, tačnije u maju čeka nas završnica Kupa BiH u kojem takođe priželjkujemo novi trofej – istakla je Biljana Nedić, jedina dama koja nastupa za Košarkaški klub invalida “Vrbas”.

Šampionska ekipa

Novu titulu NLB lige osvojili su: Igor Ignjatović, Pero Kuzmanović, Nenad Ritan, Biljana Nedić, Vlado Švraka, Ante Štimac, Mufid Čejvan, Elvir Modronja, Dragan Sikima, Slavko Šimić, Bojan Brkić i Predrag Burić. Ekipu su sa klupe vodili: Goran Matić, Milica Gvozdenović i Vladimir Filipović uz nesebično podršku rukovodstva kluba na čelu sa Marinkom Umičevićem te potpredsjednikom Lukom Jeličićem i članovima uprave Mladenom Šipkom i Goranom Đukićem.

Podrška sa tribina

Imali su igrači “Vrbasa” veliku podršku navijača koji su došli iz Banjaluke kako bi u Novom Mestu bodrili ekipu do trijumfa.
– Ovom prilikom se zahvaljujem svim našim navijačima koji su bili na tribinama i koji su igrače bodrili od prvog do posljednjeg minuta. Njihova podrška bila je izuzetno važna i nosili su ekipu do veličanstvenog uspjeha te im još jednom želim da uputim jedno veliko hvala – dodao je Marinko Umičević.

(S.Babić/srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!