Raskoš u minimalizmu

792

Minimalizam je postao “demode” – makar tako izgleda ako se posmatraju trendovi u uređenju enterijera poslednjih godina.

Od krilatice “manje je više”, sada je aktuelno “više je više”. Ljubiteljima baroka, raskoši i živopisnog dekorisanja ovo se sviđa, ali ne treba da očajavaju ni zagovornici suptilnijeg pristupa u uređenju. Ako poslušate savjete dekoratera, možete kombinovati ova dva suprotna pravca.

Zlato – Tračak zlata, smaragda, safira, rubina sada su više nego dobrodošli u enterijeru. Ipak, pretjerivanje u ovom smjeru može se obiti u glavu jer se gubi fokus i pogled luta s kraja na kraj prostorije. Zato, neka zidovi budu bijeli, a dio namještaja, suveniri i sitnice u bojama plemenitih metala i kristala.

Slojevi – Pametni slojevi prave udoban, topao enterijer. Da biste izbjegli šarenilo koje može nastati ako krenete da ređate jarke boje i upečatljive dezene, opredijelite se za neutralne, zemljane tonove i prirodne materijale. Pa tako, na fotelju stavite sive jastuke, preko kauča prebacite bijeli prekrivač, a neka cijelu priču zaokruži bež tepih.

Slike i lusteri – Najlakši način da postignete najveći efekat uz minimum truda je da na zid okačite impresivnu sliku, po dimenzijama i bojama.

Ona će kao detalj odlično izgledati u minimalističkom prostoru. Možete i da cijeli zid popunite slikama, čime se postiže luksuzan i glamurozan izgled. Poseban pečat ambijentu daće blistavi kristalni lusteri, koji su sada hit u dekoru, a odlično se uklapaju u “hladni” minimalizam, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!