Kako da uljepšate hodnik

5492

Hodnici i degažmani se često zanemaruju prilikom uređenja enterijera stana, međutim oni nisu nevažni, a pritom mogu i veoma lijepo da izgledaju.

Kako bi oplemenili ovaj dio stana treba da znate nekoliko pravila. U najvećem broju slučajeva, hodnici nemaju prirodno osvjetljenje, pa je rasvjeta neizbježna.

Ugradne svjetiljke ili male nadgradne plafonske postavljene pravolinijski su najbolje opcije za uske hodnike, jer ne zauzimaju puno prostora. U malo veći hodnik mogu se staviti i lusteri.

Za male prostore svijetle boje učiniće da hodnik izgleda prostranije. Tamnije boje rezervisane su za veće prostore. Perive tapete takođe su dobro rješenje za hodnik i sa estetske i sa praktične strane.

Takođe, koristite velika ogledala koja će dati više svjetla i vizuelno povećati prostor. Uzani cipelarnici, natkasne i garderoberi su osnovni namještaj za hodnike.

Pored njih, lijepi detalji mogu biti čiviluci zanimljive forme, tepih jarke boje ili ogledalo velikih dimenzija. Ne zaboravite da postaviti mali tabure ili stolicu za lakše obuvanje.

Podloga u hodniku prije svega mora biti laka za održavanje. Iz tog razloga, u najvećem broju slučajeva, na pod se stavljaju pločice, a preko njih krpare ili mali tepisi koji se lako održavaju. Vaza sa cvijećem ili slika iznad natkasne su najčešći dekorativni elementi u hodnicima, pišu beogradske Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!