Arsenal osvojio 13. trofej u FA Kupu

556

Arsenal je pobijedio na Vembliju Čelsi sa 2:1 u finalu FA Kupa. U utakmici punog ritma viđena je odlična predstava dvije ekipe, a na kraju je do trofeja ipak stigla ekipa Arsena Vengera, koja je ovom titulom “izvukla” sezonu s obzirom da nisu obezbijedili plasman u Ligu šampiona

Sa druge strane, tim Antonija Kontea nije uspio da dođe do duple krune, pošto su ranije u toku sezone osvojili Premijer ligu. Ovo je bio 13. FA trofej Arsenala čime su postali apsolutni rekorderi u ovom takmičenju.

Arsenal je poveo kontroverznim golom Aleksisa Sančeza već u četvrtom minutu. Čileanca je lopta napucala na ivici šesnaesterca, ali on je uspio da nadmudri odbranu Čelsija i postigne gol za prednost “Tobdžija”.

Velbek je desetak minuta kasnije mogao da povisi na 2:0 za Arsenal, ali je nakon njegovog pokušaja glavom lopta pogodila stativu. Dijego Kosta je u 28. minutu imao prvu dobru priliku za Čelsi, kada je njegov šut odbranio Ospina. Činilo se da će Čelsiju biti znatno otežan put do duple krune, kada je u 68. minutu Viktor Mozes dobio drugi žuti karton zbog simuliranja.

Ipak, Arsenal nije iskoristio brojčanu prednost na terenu, dozvolio je Čelsiju da organizuje napad u 76. minutu, Vilijan je ubacio loptu u šensaesterac, a Dijego Kosta izjednačio.

Arsenalu nije drugo trebalo da se oporavi od šoka, tek što je ušao u igru Olivije Žiru je namjestio priliku Aronu Ramziju koji je natrčao na loptu nakon centaršuta sa lijeve strane i glavom savladao Kurtou.

Igrao se 79. minut, a bio je to ujedno i momenat koji je odlučio finale najstarijeg klupskog takmičenja na svijetu. Arsenal je tako postao najtrofejniji klub u ovom takmičenju, a Venger najuspješniji trener sa sedam osvojenih pehara.

(sportklub.rs/B92)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!