Decenija “Dukatfesta”: Najbolji ansambli rođendanski poklon publici u tri grada

1877

In­ter­na­ci­onal­ni fes­ti­val kul­tu­re “Du­ka­tfest” ove go­di­ne obi­lježava de­ce­ni­ju pos­to­ja­nja, a svečani pro­gram fes­ti­va­la biće održan od 16.6. do 21.6. u Ba­nja­lu­ci, Tre­bi­nju i Mo­driči.

Pu­bli­ci će se pred­sta­vi­ti  naj­bo­lji an­sam­bli iz Ve­ne­cu­ele, Por­to­ri­ka, In­do­ne­zi­je, Čilea, Polj­ske, Slo­vačke, Ru­si­ja, RS/BiH i In­di­je.

– Sa ve­li­kom pažnjom i vi­so­ko pos­tav­lje­nim kri­te­ri­ju­mi­ma bi­ra­li smo ovo­go­diš­nje an­sam­ble, jer smo želje­li da ovaj ju­bi­lej bu­de kru­na našeg do­sa­daš­njeg ra­da. Pu­bli­ka će i ove go­di­ne uživa­ti u ša­ro­li­kom re­per­to­aru gos­tu­jućih an­sam­ba­la ko­ji će na naj­bo­lji način pred­sta­vi­ti tra­dici­ju ze­ma­lja iz ko­jih do­la­ze – re­kla je di­re­kto­ri­ca fes­ti­va­la Ni­ko­li­na Ča­to.

Na­ja­vi­la je da mu­zičko-ple­sna priča počinje već 16. ju­na u 20 časo­va u la­ti­no ri­tmo­vi­ma “In­spi­ra­ci­ja ju­ga” ka­da će nas­tu­pi­ti an­sam­bli iz Ve­ne­cu­ele i Por­to­ri­ka u Na­ro­dnom po­zo­ri­štu RS.

De­fi­le­om uče­sni­ka, ko­ji je uvi­jek atra­kti­van za naše su­građane, u su­bo­tu, 17. ju­na, is­pred Hra­ma Hris­ta Spa­si­te­lja biće svečano otvo­ren de­se­ti “Du­ka­tfest”.

Cen­tral­no ta­kmičar­sko veče za­ka­za­no je za ne­dje­lju, 18. jun, na tvrđavi Kas­tel, ka­da će žiri iza­bra­ti naj­bo­lje.

Po­sli­je naj­važni­jeg da­na fes­ti­va­la, 19. ju­na, uče­sni­ci  iz Ru­si­je i Ru­mi­je pu­tu­ju u Mo­driču no­seći bo­je fes­ti­va­la, dok ce an­sam­bli iz Ve­ne­cu­ele, In­do­ne­zi­je i Polj­ske nas­ta­vi­ti put u Tre­bi­nje, gdje će se no­te “Du­ka­tfes­ta” čuti prvi put.

– Tre­bi­nje je to­li­ko li­je­po da ga je za­is­ta šte­ta ne po­ka­za­ti našim gos­ti­ma. An­sam­bli ce nas­tu­pi­ti u okvi­ru “Tre­binj­skog kul­tur­nog lje­ta”, pla­ni­ra­na su dva kon­cer­ta, de­fi­le uli­ca­ma gra­da i Art&Craft mar­ket.

U Mo­driči smo već do­maći, go­di­na­ma smo li­je­po dočeki­va­ni i kon­cer­ti su uvi­jek izu­ze­tno po­sjećeni – ka­za­la je Ča­to.

Ra­dio-te­le­vi­zi­ja Re­pu­bli­ke Srpske i ove go­di­ne je gla­vni me­dij­ski po­kro­vi­telj, a po­dršku fes­ti­va­lu po­no­vo je pružila i kom­pa­ni­ja “m:tel”.

(Saška Madžar/Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!