Uživajte u tišini, naročito ujutru

1180

Ustajanje, pranje zuba, tuširanje, oblačenje, doručak, kafa, odlazak na posao – za većinu ljudi, tako izgleda prosječno jutro.

Ali, kada svakog dana ponavljate iste radnje, vremenom ćete upasti u rutinu i počećete da ih obavljate automatski. Tako jedete, pričate, hodate do autobuske stanice, a mozak je uvijek na drugom mjestu, čime mnogo gubite. Stručnjaci zato predlažu da svakog jutra radite sljedeće stvari kako biste probudili i mozak, a ne samo tijelo.

Budite prisutni – Deset minuta svakog jutra posvetite se onom što radite. Ako perete zube, gledajte četkicu, pastu, obratite pažnju na svaki detalj, razmišljajte o tome što radite. Tako ćete trenirati um da se fokusira.

Slušajte tišinu – Probajte da ućutkate svoje misli i da oslušnete tišinu. Obratite pažnju na ono što vam poručuje, kao i na to u kojim situacijama želite da pričate. To će vam pomoći da, kad progovorite, pažljivo birate riječi.

Pretvarajte se da vas posmatraju – Zamislite da ste junak rijaliti šoua ili da vas neko sve vrijeme posmatra. Tako ćete biti svjesniji svojih postupaka i izbjeći ćete da radite stvari automatski, pišu Večernje novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!