Dječije igralište i rekreativna zona uskoro u krugu Akva parka (FOTO)

1254

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić potpisali su danas ugovor o donaciji za izgradnju dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i trim staze u krugu Akva parka u naselju Borik.

Gradonačelnik Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je kompanija m:tel partner Gradu i u ovoj akciji.

-Riječ je o najvećem projektu do sada, jer će uz dječije igralište biti izgrađeni i sportsko-rekreativni sadržaji. To je lokacija koja se nalazi na sredini velikih stambenih blokova, sa jedne strane Aleja Svetog Save a sa druge strane Borik i Centar jedan, tako da postoji velika potreba za ovim sadržajima – kazao je gradonačelnik Radojičić, ističući da je i po regulacionom planom i projektu Akvane na tom mjestu predviđeni sadržaji za sport i rekreaciju.

Radojičić je naglasio da se nastavlja akcija izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, te da će u petak biti potpisan novi ugovor o donaciji, a sve s ciljem da se što šire područje grada pokrije sa sadržajima namijenjenim djeci i roditeljima.

Kompanija m:tel, prema riječima generalnog direktora – sa zadovoljstvom se odazvala ovoj akciji.

-Ovo je nešto što je trajna vrijednost za Banju Luku, našu djecu i sugrađane, odnosno korisnike sadržaja. Na dječijem igralištu je planirano da bude 11 savremenih rekvizita za igru, tu je i trim staza i rekreativni centar za odrasle. Kompletno igralište biće izgrađeno po najsavremenijim svjetskim standardima i u skladu sa propisima o bezbjednosti djece i korisinika. Očekujemo da ćemo ga već tokom septembra moći predati na korištenje gradu i korisnicima – rekao je Lopičić i zaključio da će se m:tel uvijek ponašati kao pravi prijatelj prema svojim sugrađanima i korisnicima.

Sama lokacija gdje će biti smješteno dječije igralište i rekreativna zona jeste otvoreni dio Akvane, slobodan pristup će biti omogućen za sve sugrađane od strane dvorane „Borik“.

Naime, današnja donacija je dio akcije, koju Gradska uprava provodi u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, u okviru koje su ove godine sagrađena tri dječija igrališta. Istovremeno, u okviru ove akcije proteklih mjeseci su potpisani ugovori o donaciji sa još osam kompanija, koji će biti realizovani tokom ove godine. Dosadašnja vrijednost donacija po ovom osnovu premašuje 500.000 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!