Gradonačelnik pustio u rad novoizgrađenu trafo-stanicu u Rekavicama

1615

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, pustio je danas u rad novoizgrađenu trafo-stanicu u Rekavicama, zaselak Maksimovići.

Nova trafo-stanica obezbjediće poboljšano i stabilnije napajanje električnom energijom za 40 domaćinstava. Ukupna vrijednost investicije, koju je realizovalo preduzeće Elektrokrajina, iznosi preko 30.000 KM.

-Ono što je naš generalni cilj jeste da čitavo područje, bez obzira na kojem se dijelu prigradskog ili seoskog nalazili, što bolje uredimo sa snabdijevanjem električnom energijom i „Elektrokrajina“ nam je u tome zaista izvanredan partner. Grade ili šire mrežu čak i na onim područjima koja su slabo naseljena – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Rukovodilac RJ Elektrodistribucija Banja Luka Mirko Šurlan, rekao je da su puštanjem u funkciju nove trafo-stanice stvoreni uslovi za poboljšano snabdijevanje postojećih i mogućnost priključenja novih potrošača.

-Nastojimo da našim kupcima obezbijedimo kontinuitet i stabilno napajanje eelktričnom energijom – rekao je Šurlan, dodajući da je novi vod niskonaponske mreže dužine 350 metara i da će uskoro biti postavljeno još hiljadu metara.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić, izrazio je zadovoljstvo što su nadležni imali sluha za mještane koji su čekali rekonstrukciju postojeće mreže.

-Ovdje su u posljednje vrijeme izgrađeni i novi objekti, i to će njihovim vlasnicima mnogo značiti jer se sada mogu priključiti na mrežu – rekao je Ilić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!