Zbog nevremena trka dajakaša odgođena za 15 dana, odbojkaši uživali na kiši

261

Ovogodišnje takmičenje „4 Cross Dajak“ na Vrbasu, kod Zelenog mosta, u Banjaluci, zbog jakog pljuska odgođeno je za 15 dana.

Andrej Zamolo dajakaš, višegodišnji prvak na raznim trkama, a ujedno i predsjednik „Dajak kluba Banjaluka“, kaže da je održana trka juniora, ali da je glavni dio takmičenja morao da bude odgođen zbog nevremena.

– Mogli smo da održimo takmičenje do kraja, da je intenzitet kiše bio manji i da je kraće trajala, a ovako su se i gledaoci razbježali, pa će se takmičenje nastaviti za 15 dana, nadam se po ljepšem vremenu – rekao je Zamolo.

Uoči današnje trke podsjetio je da je „4 Cross Dajak“ brzinska trka dajak čamaca i da se razlikuje od one tradicionalne, koja se održava već 60 godina.

– Ova trka je zanimljiva, jer gledaoci mogu da vide cijelu stazu. U isto vrijeme startaju četiri čamca i gužva je. Staza je namjerno „nabijena“, kako bi bilo kontakta, ispadanja i kako bi bila zanimljiva za gledanje. Naravno, ovo je fer plej takmičenje i sve je po pravilima. Za „4 Cross Dajak“ prijavila su se 33 seniora i četiri juniora koja su većinom iz Banjaluke, jer je to banjalučka vještina, ali imamo takmičare i iz drugih krajeva RS, FBiH i dijaspore – naveo je Zamolo.

Podsjećanja radi, cilj je odvesti stazu bez grešaka i stići prvi na cilj. Trka se vozi uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih su se učesnici moraju okrenuti.

Pobjednik i drugoplasirani iz svake vožnje prelaze u naredni krug i tako sve do finala u kojem će biti proglašen najbrži i najvještiji dajakaš.

Među publikom je bilo i onih koje pljusak nije omeo u igranju odbojke na pijesku.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!