Filipović: Treba da cijenimo ovu bronzu

79

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović u intervjuu za RTS izjavio je da on i njegovi saigrači, iako nisu zadovoljni trećim mjestom, treba da poštuju i cijene bronzanu medalju osvojenu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Dva dana nakon osvajanje bronzane medalje, Filip Filipović je izjavio da se utisci još nisu slegli, kao i to da uprkos porazu u polufinalu, reprezentativci moraju da budu ponosni.

– Da kažemo da se još nisu slegli utisci, smatram da treba da cijenimo ovu bronzanu medalju, iako nismo najzadovoljniji trećim mjestom i utakmicom sa Hrvatskom u kojoj nismo bili na nivou prije svega u odbrani, što nas je koštalo borbe za zlatnu medalju – rekao je Filipović.

Kapiten reprezentacije izjavio je da nije bilo nimalo lako prebroditi poraz od Hrvatske.

– Imali smo dvije poteškoće: prvo, trebalo je da se vratimo psihički, jer je veliki stres i trauma da se poslije toliko godina ne borite za zlatnu medalju, a onda i fizički, bili smo veoma iscrpljeni i to je bio možda i najveći izazov, da se oporavimo – rekao je Filip.

On je naglasio da će ova bronzana medalja podići svijest o tome da Srbija nije jedina reprezentacija koja će uvijek i bez problema osvajati sva takmičenja.

– Mislim da je poraz prije svega i nas i javnost ali i sve ljude doveo na svoje mjesto, a možda je i moralo to ovako da se desi, prije svega da se ne bi pomislilo da se vaterpolo igra samo u Srbiji i da samo Srbija zna da ga igra. Ubijeđen sam da i dalje igramo najljepši i najkvalitetniji vaterpolo i da smo bili jedna od dvije najbolje ekipe na SP, ali nismo imali taj dan u četvrtak, a definitivno smo u subotu već pokazali ko smo i koliko vrijedimo. Ono što nam ostaje za budućnost jeste da vrijedno treniramo i budemo gladni medalja i novih izazova, ne smijemo se zaluđivati, sport je takav, surov. Bez obzira na to što smo olimpijski, evropski i doskora svjetski šampioni – u nove pobjede i nove izazove se mora ući sa velikim motivom i velikom željom – izjavio je Filipović, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!