PDP: Povlačenjem SNSD-a povećana mogućnost preglasavanja Srpske

71

PDP smatra da je povlačenje predstavnika SNSD iz komisija u Parlamentarnoj skupštini BiH štetno za interes Republike Srpske, budući da se time u radu komisija smanjuje broj poslanika iz Srpske i povećava mogućnost da Srpska bude preglasana.

“Opozicioni SNSD, zbog ličnih frustracija jer su izgubili kontrolu nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom /OBA/ BiH, dovodi u pitanje poziciju i interes Republike Srpske u zajedničkim organima”, navodi se u saopštenju PDP-a.
Iz ove stranke ističu da bezbjednosne službe ne smiju da budu pod bilo čijim pritiskom i kontrolom, “pa tako ni Nikole Špirića”, te očekuju da zaposleni u OBA BiH nastave sa profesionalnim radom.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić obavijestio je Kolegijum ovog doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za spoljnu trgovinu i carine.

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je prošle sedmice da svi članovi komisija i odbora iz ove stranke u oba doma Parlamentarne skupštine BiH podnesu ostavke u tim odborima i komisijama, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!