Majka Luke Bojovića protjerana iz Crne Gore

537

Crnogorska policija donijela je rješenje o protjerivanju Anđelke Bojović (66), majke bivšeg vođe “zemunskog klana” Luke Bojovića, a njena odbrana najavila je juče žalbu na ovu odluku.

Ona i Matija Bojović uhapšeni su prošle sedmice zbog sumnje da su planirali ubistvo Ratka Koljenšića u Nikšiću. Tužilaštvo im je prvobitno odredilo zadržavanje do 72 časa, nakon čega su samo za Matiju Bojovića predložili određivanje pritvora.

Anđelka Bojović izašla je u nedjelju iz Crne Gore, nakon što je policija naložila da u roku od 24 časa napusti državu.

Njen advokat Borivoje Borović najavio je žalbu na odluku o protjerivanju.

– Ovde se radi o potpunom izostanku koordinacije između policije i ministarstva pravde, jer se mojoj klijentkinji, s jedne strane, nastavlja postupak po krivičnoj prijavi, a proterivanjem joj je zabranjen pristup sudu u Nikšiću – precizirao je advokat Borivoje Borović.

Prema saznanjima podgoričkih medija, koji se pozivaju na neimenovane izvore, policija je protjerala Bojovićevu iz Crne Gore, jer nije prijavila boravak.

Ona je uhapšena u srijedu zajedno sa Matijom Bojovićem (35), rođakom Luke Bojovića, kojem je zbog istog krivičnog djela – dogovor za izvršenje krivičnog djela i nedozvoljeno držanje oružja, određen pritvor do 30 dana.

Protiv njih je policija pokrenula postupak, jer su posmatrali i fotografisali kuću Ratka Koljenšića u Nikšiću, kojeg srpski pravosudni organi terete za ubistvo drugog sina Anđelke Bojović, Nikole, 2013. godine u Beogradu. Koljenšić je, prema optužnici organizovao ubistvo Nikole Bojovića po nalogu kontroverznog biznismena Slobodana Šaranovića, koji je ubijen 11. marta u Budvi.

Uhapšeni Bojovići su negirali krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Tvrde da su u Crnu Goru došli “isključivo zbog renoviranja porodične kuće na Žabljaku”, u kojoj je policija našla čitav arsenal oružja.

U vikendici, koju je koristila Anđelka Bojović, pronađena je lovačka puška sa municijom bez dozvole za koje ona tvrdi da su pripadali njenom pokojnom suprugu Vuku. Kod Matije u vikendici pronađeno je više oružja različitog kalibra, zbog čega je i zadržan u pritvoru.

U njihovom fotoaparatu istražitelji su pronašli snimke na kojima se vide vrata, prozori, balkoni Koljenšićeve kuće i njegov automobil.

Luka Bojović služi kaznu od 18 godina zatvora u španskom zatvoru zbog nedozvoljenog držanja velike količine oružja i vjeruje se da ima veliki uticaj u kriminogenoj sredini na prostorima bivše Jugoslavije.

Koljenšić

Ratko Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz zatvora u kojem je bio od kraja jula 2013. godine, zbog sumnje da je sa Slobodanom Šaranovićem organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine. On je optužen i da je organizovao ubistvo Novosađanina Miloša Vidakovića, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!