Milinović: Govedarica da posjeti RTRS, a neistine će morati dokazati na sudu

594

Komentarišući današnji istup Vukote Govedarice, predsjednika SDS-a,  generalni direktor RTRS-a Draško Milinović izjavio je:

Žao mi je što gospodin Vukota Govedarica u javnim istupima,  po ko zna koji put, potvrđuje da je potpuno neinformisan i neupućen i što svoje visoke funkcije koje obavlja, svodi na “mlaćenje prazne slame”.

Pozivam ga da posjeti menadžment RTRS-a i na licu mjesta dobije tačne informacije i podatke o svim pitanjima koja ga zanimaju. Neka to učini što prije, jer će ga odgovori na apsolutno sva postavljena pitanja iznenaditi. Neistinite tvrdnje o ЈP RTRS i meni lično, svakako će morati dokazati u nadležnom sudu – rekao je Milinović.

Nakon što je prije desetak dana uputio otvoreno pismo direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, predsjednik SDS-a Vukota Govededarica, danas je pred medijima, bez ikakvih dokaza, ponovio sve što je ranije iznosio u javnost.

Govedarica je, između ostalog, upitao Milinovića koliko su koštali prenosi sa Rolan Garosa i ko ih je platio, koliko košta nabavka programa i od kojih firmi se kupuje, te koliko košta nabavka tehničke opreme i od koga je kupljena.

Zamjerke je iznio i na uređivačku političku kuće, navodeći da je ona partijski megafon, umjesto da bude korektiv vlasti uz objektivno informisanje.

Predsjednik SDS-a pozvao je generalnog direktora RTRS-a da odgovori na ova pitanja, ali i na pitanja koja se odnose na Milinovićevu privatnu imovinu. Poručio je da će SDS biti primoran da odgovori na ova pitanja, ukoliko to ne uradi Milinović.

Osim o ovoj temi, Govedarica na današnjoj konferenciji nije želio da odgovara na druga novinarska pitanja, među kojima je bilo i pitanje u vezi sa najavljenom apelacijom Bakira Izetbegovića o uvođenju “bosanskog jezika”.

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!