Tamburaši i Bebek spremaju koncert za pamćenje u Banjaluci

1982

Cjelovečernji koncert i prvorazredni muzički događaj “Željko Bebek & tamburaši” biće održan 16. septembra, s početkom od 20.30, na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka (GTO BL).

Iako je do koncerta ostalo mjesec i po dana, banjalučki tamburaši već najavljuju događaj za pamćenje.

“Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača ex-Yu muzičke scene u zadnje četiri decenije, samo za ovu priliku će u Banjaluci održati pravi muzički spektakl, u kojem mu se na pozornici istovremeno pridružuje čak 70 muzičara, članova Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka i Tamburaškog orkestra Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, te Bebekov prateći rock bend”, javili su iz GTO BL, ističući da je tokom prošle i pretprošle godine Željko Bebek slične koncerte održao u Varaždinu, Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Dubrovniku.

Tamburaši iz grada na Vrbasu, okićeni zlatnim medaljama i plaketama na skoro završenim međunarodnim festivalima umjetničke tambure u Osijeku i Novom Sadu, tako će uskoro zasvirati sa nekad najslavnijim frontmenom jugoslovenske muzičke scene.

Željko Bebek se, naime, u vrh ovdašnje muzičke scene vinuo početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka kao pjevač “Bijelog dugmeta” i postao sinonim najplodnijeg muzičkog perioda grupe, koju je napustio 1984. godine i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali neki od najznačajnijih autora bivše države kao što su: Arsen Dedić, Bora Đorđević, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić…, a pored pjesama iz perioda solo karijere na predstojećem koncertu u Banjaluci biće otpjevani i najveći hitovi “Bijelog dugmeta”.

“Prvi put poslije više decenija u Banjaluci je zapjevao upravo sa Gradskim tamburaškim orkestrom, kada se iznenada, na opšte oduševljenje publike u Banskom dvoru, pojavio kao specijalni gost na tradicionalnom ‘Koncertu za zaljubljene'”, kažu iz GTO BL, čiji je poziv da održi cjelovečernji koncert u Banjaluci Bebek prihvatio bez razmišljanja i s oduševljenjem.

Ulaznice za koncert “Željko Bebek & tamburaši” se mogu kupiti od danas na Trgu Krajine po cijeni od 15 KM, dok će početkom septembra cijena ulaznice porasti na 20 KM.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!