U Ljubačevu uskoro novi objekat Društvenog doma

107

Ljubačevo će uskoro dobiti novi Društveni dom, a prvi korak ka tome je početak uklanjanja starog objekta kojem je danas prisustvovao gradonačelnik Igor Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić kazao je da su sredstva za radove obezbijeđena ovogodišnjim budžetom, te da je preduzeće „Drvorez“ iz tog mjesta doniralo projekat novog društvenog doma.

-U ovom momentu imamo projekat i obezbijeđenih oko 180.000 KM u budžetu, što je procijenjena vrijednost radova. Slijedi tender za izbor izvođača radova po postojećem projektu, završava se potrebna dokumentacija i nadam se da će do kraja godine objekat biti pod krovom i stavljen u upotrebu za društvene potrebe stanovnika ove mjesne zajednice – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je istakao – u budućem objektu nalaziće se ambulanta, mjesna zajednica i prodajni prostor i biće to mjesto za društvene, kulturne i zabavne aktivnosti.

Inače, projekat sanacije ili izgradnje društvenih domova – nova gradska administracija započela je početkom ove godine.

-Projektni tim je uradio procjenu za 14 objekata društvenih domova na seoskom i prigradskom području, i za ovu godinu, uz Ljubačevo, raspisane su javne nabavke za domove u Dragočaju i Debeljacima. Birali smo različita područja grada, kako bi se uz, komunalnu infrastrukturu, stanovništvu na seoskom i prigradskom području obezbijedili uslovi i za društveni život – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Direktor preduzeća „Drvorez“ Mirko Glavić, rekao je da mu je drago što se napokon započelo sa realizacijom ovog projekta.

-Donirali smo projekat novog doma i spremni smo da po završetku radova, opremimo salu klupama i stolovima – istakao je Glavić.

Predsjednik Savjeta MZ Ljubačevo Radenko Vujasin, izrazio je zahvalnost što je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Radojičićem prepoznala potrebu mještana Ljubačeva za društvenim sadržajima i pokrenula aktivnosti u tom smjeru.

-Ovo je veliki dan za našu mjesnu zajednicu i nadam se da će objekat biti završen u što kraćem roku – kazao je Vujasin.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!