Banjaluka u strahu: Pas nastradao od struje u fontani, roditelji se plaše za djecu

584

Haski Rus, star pet godina, nastradao je u ponedjeljak veče u Parku “Petar Kočić” u Banjaluci, navodno, od strujnog udara kada je pokušao da se napije vode iz fontane, a roditelji su u panici jer nema djeteta koje u igri nije spustilo ruku u tu istu vodu.

Vlasnica psa, Sara Roljić, ispričala je da se sve odigralo u ponedjeljak oko deset sati uveče. Pas je bio žedan, ali pošto fontana nije bila napunjena do vrha, uskočio je unutra da se napije vode.

– Samo je skiknuo i zgrčio se. Vrisnula sam i prišla sam da ga izvučem, a nisam razmišljala da se to isto moglo desiti i meni – ispričala je Sara.

Kaže da su psa odmah odvezli veterinaru koji je utvrdio da je nastradao od strujnog udara.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da nema nikakvog razloga za zabrinutost građana zbog informacija da se u fontani u parku „Petar Kočić“ stradao pas zbog strujnog udara i da nadležne gradske službe tokom provjere ovih navoda nisu našli nikakve elemente koje bi potvrdile da postoji bilo kakva opasnost.

On je naglasio da su gradske službe pravovremene reagovale nakon prijave ovog incidenta i da je, predostrožnosti radi, isključeno električno napajanje u fontani, ali da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na problem sa električnim instalacijama.

– Što se tiče toga na koji način i od čega je pas uginuo – mi još nemamo nalaz – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, voda u fontani je promenjena, prostor očišćen i može ponovo normalno da se koristi.

Međutim, on je podsjetio da fontana nije namenjena za igru domaćih životinja, te da ni u samom parku, prema gradskim propisima, nije dozvoljeno šetanje pasa.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!