Policija na nogama zbog lažne pljačke banke u centru Banjaluke

1342

“U toku je oružana pljačka banke u centru grada”, bila je informacija koja je prošle sedmice podigla nivo adrenalina policajcima koji su se u popodnevnim časovima zatekli na radnom mjestu.

Nakon dojave o pljački, sve raspoložive policijske patrole upućene su u poslovnicu Komercijalne banke u centru Banjaluke.

“Poziv sam čuo kao i druge kolege, i to preko naših radio stanica, pa smo se odmah uputili pred ovu lokaciju. Kako je to bio kratak period, kroz glavu mi je prolazilo više stvari, od toga da ćemo razbojnika ili više njih zateći kako izlaze sa oružjem ili u najmanju ruku da ćemo vidjeti auto kojim bježe”, ispričao je banjalučki policajac koji je s razlogom zatražio da mu ne navodimo ime.

Ubrzo su se ispred poslovnice banke, u razmaku od nekoliko sekundi, zaustavljala službena policijska vozila uz škripu kočnica, na opšte iznenađenje zbunjenih prolaznika.

“Bilo je kao u akcionim filmovima. Nekoliko policijskih auta zaustavilo se ispred banke, a zatim su utrčavali unutra. Pretpostavljala sam da je u pitanju neka pljačka ili nešto slično, koja je u trenutku policijske akcije ispijala kafu s prijateljima u obližnjem lokalu.

Policajce koji su prvi utrčali u banku dočekalo je novo iznenađenje – izbezumljeni pogledi zaposlenih službenika.

“To je naš svakodnevni posao, da po pozivu utrčavamo na mjesta na kojima ne znaš šta te čeka. Tako je bilo i kada smo došli pred poslovnicu. Napolju je bilo mirno, ali nismo znali šta se dešava unutra. Druge kolege su utrčale, a i mi s njima. Tada je uslijedio šok, na kakav inače nismo navikli”, prisjetio se banjalučki policajac.

“U čemu je problem”, upitala je službenica zbunjene policajce, koji su odgovorili da im je dojavljeno kako je u toku oružana pljačka upravo te poslovnice.

“Ovdje nije bilo nikakve pljačke”, uzvratila je službenica, a isto je potvrdio i čuvar.

Naš sagovornik iz policije otkriva da svaka banka ima više alarmnih sistema, ali da je ovaj poziv bio jedan od onih s kojim se ne šali.

“Navikli smo da radnice slučajno pritisnu neki alarm kada se šminkaju, ali ovo je očigledno neko namjerno uradio, a zašto, to bi trebala utvrditi istraga, jer dok je gotovo sva policija bila pred poslovnicom banke, neko je ne drugom kraju grada mogao učiniti još teže krivično djelo”, zaključio je naš sagovornik.

Prema nezvaničnim saznanjima, policiju je telefonom pozvala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao radnik obezbjeđenja.

“Vjerovatno je zbog toga ova dojava shvaćena ozbiljnije, ali se na kraju ispostavilo da je lažna i zbog toga bi neko trebao snositi posljedice”, zaključio je izvor iz policije.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče su potvrdili da su primili anonimnu dojavu o oružanoj pljački, za koju se na kraju ispostavilo da je lažna.

“Anonimna muška osobapozvala je polciju i prijavila pljačku”, objasnili su iz PU Banjaluka i dodali da je pokrenuta istraga zbog lažne dojave.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!