Radojičić: U parku “Petar Kočić” nije dozvoljeno šetanje pasa, instalacije ispravne

2489

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da nema nikakvog razloga za zabrinutost građana zbog informacija da je u fontani u parku „Petar Kočić” stradao pas zbog strujnog udara i da nadležne gradske službe tokom provjere ovih navoda nisu našli nikakve elemente koje bi potvrdile da postoji bilo kakva opasnost.

On je naglasio da su gradske službe pravovremene reagovale nakon prijave ovog incidenta i da je, predostrožnosti radi, isključeno električno napajanje u fontani, ali da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na problem sa električnim instalacijama.

Radojičić je naveo da radnici gradskih službe svakodnevno ručno čiste fontanu u ovom parku, ističući da bi se tokom tih poslova vjerovatno primijetilo da postoji bilo kakav problem sa instalacijama.

“A, što se tiče toga, na koji način i od čega je pas uginuo – mi još nemamo nalaz”, rekao je Radojičić i dodao da je, bez obzira na to, nakon prijave incidenta isključeno električno napajanje fontane.

Prema njegovim riječima, voda u fontani je promijenjena, prostor očišćen i može ponovo normalno da se koristi.

Međutim, on je podsjetio da fontana nije namijenjena za igru domaćih životinja, te da ni u samom parku, prema gradskim propisima, nije dozvoljeno šetanje pasa.

(atvbl.com)

PODIJELI

1 komentar

  1. Ja mislim da je pas bio naelektrisan i da je skokom u vodu došlo do zatvaranja strujnog kruga iz psa , kroz vodu prema zemlji, i tako došlo do pražnjenja elekticiterta od čeka je pas krepao. Srećom da nije bio u bazenu još koji banjalučanin osim tog psa…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!