Trninić: Ne želimo da se miješamo u planove FBiH o izgradnji puta Beograd-Sarajevo

516

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske zastupaće samo ono što se nalazi u strateškim dokumentima ovog ministarstva kada je riječ o izgradnji puta Beograd-Sarajevo i ne želi da se miješa u planove Federacije BiH o ovom pitanju, izjavio je danas u Bijeljini ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić.

“Čuo sam da je Savjet ministara podržao rutu koja bi povezivala Žepče preko Tuzle i Brčkog. Mi nemamo pravo, niti želju da se miješamo u planove Federacije, ali mislim da su naši pravci funkcionalniji”, rekao je Trninić novinarima u Bijeljini.
On je naveo da postoje tri pravca koja su obuhvaćena strateškim dokumentima resornog ministarstva Srpske.

“Jedan je veza između Koridora žPet cež, preko Brčkog i Bijeljine, te veza sa Srbijom. Drugi je ruta od Istočnog Sarajeva, preko Pala, Sokoca i Rogatice do Višegrada, a mi smo i za varijantu preko Doboja, Tuzle i Zvornika”, naveo je Trninić.

On je istakao da postoji i plan izgradnje brze ceste kroz istični dio Srpske, od Bijeljine preko Zvornika, koja bi bila povezana sa “rutom tri” /Istočno Sarajevo-Sokolac-Višegrad/ i dalje sa Fočom i Trebinjem, javile su agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!