Učiniti sve da ne budu zatvorene ambulante porodične medicine

359

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić i potpredsjednik Skupštine Saša Čudić, razgovarali su danas sa direktorom Doma zdravlja Banja Luka Gordanom Tešanović. Glavna tema sastanka je bila informacija o eventualnom zatvaranju nekoliko ambulanti porodične medicine u Banjoj Luci, zbog malog broja registrovanih pacijenata.

Gordana Tešanović je upoznala predsjednika i potpredsjednika Skupštine o stanju na terenu, o koliko je tačno ambulanti riječ, o kolikom broju pacijenata, te planiranim rješenjima. Na sastanku je zaključeno da je potrebno učiniti napore da se što veći broj građana doregistruje u ambulante da ne bi došlo do njihovog gašenja, te da je potrebno da se na tom planu aktiviraju i savjeti mjesnih zajednica. Cilj je da ne dođe do zatvaranja ambulanti, već podizanja nivoa zdravstvene zaštite na viši nivo.

U razgovoru su pomenuti i problemi u pogledu sredstava za rad, a u pitanju su sanitetska vozila i stomatološke mašine. U narednom periodu će biti razmatrano na koji način bi i ovaj problem mogao da bude riješen.

Inače, uprava Doma zdravlja je ranije saopštila da je zbog malog broja registrovanih građana, razmatrala mogućnost zatvaranja ambulanti u Česmi- Adi (879 registrovanih), Paprikovcu (1.011), Kuljanima (1.055) i Motikama (494).

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!