Dodik sutra sa Vučićem i na obilježavanju stradanja Srba u “Oluji”

532

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Novom Sadu razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima Srba iz regiona, te prisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja”.

Početak razgovora, koji će biti održan u Gradskoj kući, zakazan je za 18.00 časova, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik će u 20.00 časova na stadionu Fudbalskog kluba “Veternik” u Veterniku prisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja”.

Hrvatska vojno-policijka akcija kodnog imena “Oluja”, u kojoj su učestvovale i jednice Petog korpusa takozvane Armije BiH, te HVO-a, počela je 4. avgusta 1995. godine i tokom nekoliko dana ubijeno je oko 2.000 lica, mahom civila, dok je sa područja Like, Banije, Korduna, sjeverne Dalmacije, koje su bile zone pod zaštitom UN, protjerano oko 200.000 Srba sa svojih vijekovnih ognjišta, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!