Sufinansiranje radova sanacije u pet osnovnih škola

79

Grad Banja Luka je za sufinansiranje sanacije objekata osnovnih škola i materijalne troškove u ovoj godini planirao 65.700 KM.

Tako će za OŠ “Đura Jakšić” za izolaciju zidova i demit fasadu, Grad izdvojiti 30.000 KM, dok će sanaciju ravnog dijela krova OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” sufinansirati sa 10.000 KM.

Grad će finansijski podržati i sanaciju dijela objekta OŠ “Ivan Goran Kovačić” sa 13.600 KM, zatim uređenje igrališta u dvorištu i postavljanje ograde u školi “Miloš Crnjanski” sa 3.300 KM i sanaciju sanitarnog čvora OŠ “Petar Kočić” u Kolima u iznosu od 4.900 KM.

-Sredstva će biti izdvojena i za finansiranje drugih sitnijih radova, odnosno materijalnih troškova po zahtjevima škola – rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport. Ovo odjeljenje je početkom godine zaprimilo zahtjeve osnovnih škola u vezi sa sanacijom škola, razmotrilo sve prispjele zahtjeve i po obezbjeđenju dodatnih sredstava rebalansom budžeta u junu – sačinilo plan za podršku u sanaciji i rekonstrukciji osnovnih škola.

Inače, Grad Banja Luka,u skladu sa nadležnostima i mogućnostima, obezbjeđuje dio sredstava za investiciono-tekuće održavanje, materijalne troškove škola, za takmičenje učenika na gradskom nivou, kao i troškove učešća učenika sa područja grada na regionalnom takmičenju za osnovne škole. Kada su u pitanju srednje škole, Grad u budžetu izdvaja sredstva za njihove materijalne troškove.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!