Hrvati spremali napad dronom na Vučića i Dodika

1707

Hrvatski ekstremisti bili su skovali pakleni plan da večeras na stadionu u Veterniku – gdje će na centralnoj komemoraciji država Srbija obilježiti 22. godišnjicu zločinačke akcije “Oluja” – puste deset dronova sa zastavama NDH, otkriva Informer.

Prema ovom planu, dronovi su trebali da ulete na stadion u Veterniku u trenutku kada bi se okupljenima obratili predsjednici Srbije i RS Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Kako prenosi Informer, dobro koordinisanom akcijom srpskih bezdjedonosnih službi ovaj skandalozni scenario je provaljen i osujećen. Čitav plan osmišljen je nakon što je u u Hrvatskoj uhapšen Ismail Morina upravo zbog puštanja drona sa kartom “velike Albanije” na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija.

“Nije im bilo dovoljno što zvanični Zagreb pravi fešte u čast “Oluje”, najvećeg pogroma srpskog naroda u novijoj istoriji, u kom je proterano 250.000 i ubijeno više od 2.000 Srba. Kada se čulo za moguće izručenje Morine Srbiji, ekstremisti iz Hrvatske su krenuli da kuju planove da u Veterniku dignu dronove sa zastavama NDH! Reč je o organizacijama koje su svojevremeno lomile ćirilične table u Vukovaru. Tempirali su da dronove sa zastavama NDH dignu u vreme govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera RS Milorada Dodika. Međutim, naši operativci provalili su ovaj plan i na vreme ga osujetili”, navodi izvor Informera.

I dok niko od zvaničnika Srbije nije želio da javno govori o ovoj temi kako se ne bi podizala tenzija uoči godišnjice “Oluje”, sagovornici Informera, stručnjaci za bezbjednost, ističu da Hrvatima očigledno nije dovoljno što provociraju na svom terenu.

Bivši operativac DB Božo Spasić kaže da kad god se organizuju manifestacije poput ove u Veterniku, obavještajne i kontraobavještajne službe provjeravaju sve bezbjednosne rizike.

“Obeležavanje sećanja na progon Srba u akciji “Oluja” jeste skup visokog rizika. Zbog težine koju ova manifestacija ima i zbog podsećanja na zločine Hrvatske tokom ove akcije, neko je želeo da izazove incident sa ciljem da se priča o tome, a ne o suštini, odnosno progonu više od 220.000 Srba iz Hrvatske”, ističe Spasić, dodajući da je ubjeđen da iza svega stoji hrvatska obavještajna služba:

“Ne verujem da je ovakvu sabotažu planirao jedan čovek ili neka minorna grupa. Sigurno iza svega stoji hrvatska obaveštajna služba po čijem nalogu i uz čiju pomoć je neko trebalo to da izvede. Srećom, naše službe su obavile svoj posao na najprofesionalniji mogući način”, naglašava Spasić.

Činjenice o “Oluji”

Više od 250.000 Srba protjerano iz svojih domova Više od 2.000 poginulih i nestalih tokom i poslije akcije 1.209 ubijenih i nestalih su bili civili, većina starija od 60 godina 795 osoba se i dalje vodi kao nestalo, mahom žena i djece 546 žrtava su bile žene, uglavnom starije od 60 godina 379 ekshumiranih posmrtnih ostataka nije identifikovano 165 tijela ukopano je pod oznakom “nepoznato” 610.000 Srba iz Hrvatske i BiH utočište je našlo u Srbiji nakon ratova Generali Mladen Markač i Ante Gotovina presudom iz Haga oslobođeni su krivice za zločine

(Informer.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!