Moskva zadržala pravo odgovora na proširene sankcije EU

561

Moskva zadržava pravo da odgovori na proširene sankcije EU Rusiji zbog slučaja isporuke turbina “Simensa” Krimu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da Moskva vidi EU i njemačku Vladu kao odgovorne za odluku o proširenju sankcija, te da Rusija žali što je preduzet jedan tako neprijateljski korak protiv jedne zemlje.

“Odluka Brisela da poveća broj ruskih zvaničnika i kompanija na listi sankcionisanih kao odgovor na navodno `nelegalnu` isporuku turbina `Simensa` Krimu je za duboko žaljenje”, navodi se u saopštenju.

EU uvela je danas dodatne sankcije Moskvi u vezi sa isporukom turbina njemačke kompanije “Simens” Krimu, jer to predstavlja kršenje sankcija Brisela, podsjeća “Sputnjik”.

U saopštenju se navodi da se čini da je Berlin počeo da proširuje tumačenje restrikcija sankcija što predstavlja direktno kršenje međunarodnog prava i principa međunarodnih odnosa u cjelini.

“EU i njemačka Vlada biće u potpunosti odgovorne za ovu odluku, uključujući moguće gubitke ‘Simensa’ i drugih njemačkih i evropskih kompanija koje rade u Rusiji”, navodi se u saopštenju, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!