Most u Priječanima i dalje bez popravke – ko treba da je plati?

350

U Priječanima više nisu optimistični da će njihov novi most ikada biti popravljen. Dok narod porelazi preko klimave konstrukcije, gradski oci kažu – rado bi ga popravili, ali nema ko.

Do prve ambulante i škole, mještani banjalučkog naselja Priječani i dalje pješače preko nesigurnog mosta. Tri godine su čekali da banjalučke vlasti nađu krivca za lošu konstrukciju, ali odgovora još nema.

Jasno im poručuju – ko god da je pogriješio, na kraju će platiti grad. Dok vlasti traže rješenje, u mjesnoj zajednici gori pod nogama.

“Svi stanovnici su ovdje vezani za taj most. A evo, mi smo već tri godine bez njega. Koliko vidimo, grad pokušava da to nešto riješi. Da li će se to uspjeti riješiti, ne znamo”, kaže Darko Škobić iz Savjeta Mjesne zajednice Priječani.

Znaju, kažu, samo to da je nestabilna konstrukcija papreno plaćena. Dodaju tu i pare koje su potrošili na prevoz za ove tri godine da bi okolnim putem prešli do Zalužana.

Za izgradnju ovog mosta već je uloženo 402. 000 maraka, ali na njemu je još zabrana dok se ne ulože dodatne pare.

Sanaciju je potrebno platiti još oko 100.000 maraka, ali otvara se novi problem – niko ne želi to da radi. A prvi čovjek grada sliježe ramenima.

“Vjerovali ili ne, niko se nije javio na tender za izvođače radova. Tender je pao. Grad je obezbijedio sredstva. Insistirali smo da preuzmemo rekonstrukciju, jer ovo do sada, na relaciji Vode – projektant – nadzor, nikako nije funkcionisalo. Obezbijedili sredstva i nijedan izvođač se nije javio na tender”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Grad će ponovo raspisati tender, a dok se neko od građevinaca ne javi –pješaci će preko mosta u Priječanima na svoju odgovornost.

(atvbl.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!