Počela izgradnja vodovoda u Šargovcu

266

Gradonačelnik Igor Radojičić, ozvaničio je danas početak radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dužini od 1.000 m  u Ulici Tunjice, u mjesnoj zajednici Šargovac. Ugovorena vrijednost radova iznosi 55.000 KM, a preduzeće „Hidro splet“  iz  Laktaša ima rok od 35 dana da ih završi.

I zbog ovih vrućina, a i generalno, prigradska naselja imaju dosta problema sa vodosnabdijevanjem tako da ćemo i narednih godina biti mnogo posla na tome. Pregovaramo o jednom većem finansijskom paketu od oko 20 miliona kojim bi obezbijedili nastavak više krupnih projekata na seoskom i prigradskom područuju od Crnog vrela, Jagara, Česme, potkozarskih krajeva i drugih – rekao je gradonačelnik Radojičić.

U ovoj godiini planirano je da se realizuju još neki projekti na izgradnji vodovoda i kanalizacije u gradu kao što su u ulicama  Koste Jarića i Slobodana Dubočanina na Starčevici, krak ulice u Frana Supila i drugi, a za što je potrebno provesti postupke javne nabavke.

Kada je riječ o izgradnji sistema Crno vrelo, gradonačelnik je istakao da se on odvija prema predviđenoj dinamici.

Pokušaćemo da ove godine završimo primarni dio sistema, a onda, kroz finansijski aranžman na kome radimo, da nastavimo sekundarnu mrežu koju čeka oko 20 hiljada stanovnika toga kraja – istakao je gradonačelnik.

Zbog velikih vrućina i suše, Grad je već isporučio preko dvije i po hiljade kubnih metara vode za oko 300 domaćinstava.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković, u ime okupljenih građana, zahvalio se na realizaciji ovog projekta koji je od izuzetnog značaja za mještane tog dijela grada.

-Do sada su se ljudi svakako snalazili za vodu, a sada će konačno biti riješen njihov dugogodišnji problem. Moram da istaknem dobru saradanju koju imamo sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i Gradskom upravom jer će u našoj mjesnoj zajednici biti realizovano još nekoliko značajnih projekata- zaključio je on.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!