Novi režim saobraćaja za autobuse na pojedinim republičkim linijama od 7. avgusta

619

Od ponedjeljka, 7. avgusta ove godine, stupa na snagu novi režim kretanja autobusa na republičkim linijama, odnosno rješenje kojim će se smanjiti saobraćajne gužve koju stvaraju autobusi na stajalištu kod Narodne skupštine RS – navedeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Novo rješenje predstavlja korekciju trasa kretanja autobusa kroz grad na određenom broju republičkih linija.

– Izmjene trasa se odnose na autobuse iz Gradiške, Srpca, Prijedora, Blaškog, Slatine i drugih republičkih linija, kojima će biti omogućeno da dođu do zgrade Administrativnog centra Vlade RS, odnosno do Ulice olimpijskih pobjednika i da se ulaz / izlaz putnika vrši na stajalištu kod PMF-a. Takođe, autobusima iz smjera Kotor Varoša će biti omogućeno da preko mosta Venecija i Gundulićeve ulice dođu do Ulice olimpijskih pobjednika, zatim ka zgradi Vlade RS te desno do terminala Malta – objašnjavaju iz nadležnog Odjeljenja.

Za stanovništvo Banje Luke, kao i najbližih mjesta, neće doći do promjena i trase ostaju nepromjenjene na prigradskim linijama Grada Banja Luka (Potkozarje, Verići, Piskavica, Dragočaj, Gradina) i autobusi će nastaviti da saobraćaju po postojećim trasama.

Takođe, u potpunosti razumijevajući svakodnevno gravitiranje stanovništva najbližih susjednih mjesta ka Banjoj Luci, i to Trna, Laktaša, Omarske, Lamovite i Čelinca, i autobusima na ovim linijama se neće mijenjati trasa, odnosno i dalje će biti omogućeno saobraćanje kroz centar grada.

Podsjećamo, nakon izgradnje terminala Malta, autobusima je dozvoljeno da Ulicom Mladena Stojanovića, odnosno Kralja Petra I Karađorđevića, ulaze u grad, te da ulaz / izlaz putnika bude na autobuskom stajalištu kod Narodne skupštine RS, odnosno preko puta Fabrike duvana. Pored autobusa na gradskim i prigradskim linijama Grada Banja Luka, ovo stajalište trenutno koriste autobusi na republičkim linijima i to na linijama za Gradišku, Srbac, Blaško, Prijedor, Kotor Varoš, Čelinac, Trn, Laktaše i druga mjesta i to sa više od 500 polazaka dnevno.

Upravo ovaj veliki broj polazaka utiče na stvaranje gužvi na navedenoj lokaciji te u određenim periodima dana dolazi i do blokiranja saobraćajnice, negativnog uticaja na bezbjednost saobraćaja, stvaranje kolona, kašnjenja autobusa i slično, navode u Gradskoj upravi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!