Uskoro počinje deveti “Ex Yu Rock” festival

1462

Deveti “Ex Yu Rock” festival biće održan 10. i 11. avgusta u centru Starčeva, nadomak Pančeva, a “Long Play” najavljuje nastupe Nene Belana i “Fiumens” i Prljavog inspektora Blaže i “Kljunova”.

Na starčevačkom Trgu neolita 10. avgusta sviraće pančevački rokeri “Rezervni plan”, “Bijelo dugme tribute bend” i Neno Belan, autor velikih hitova kultnih “Đavola” kao što su “Stojin na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Ostani uz mene”, “Bambina”…

Niz solo hitova poput “Sunny Day”, “Vino noći” i “Rijeka snova”, Belan sa svojim sastavom “Fiumens” nastavlja i novim albumom “Sanjaj!”, a na “Ex Yu Rock” festivali posjetioce očekuje presjek kompletne karijere.

Druge večeri, 11. avgusta, nastupiće rokeri “Zemljotres”, pankeri “Kreativni nered” i Prljavi inspektor Blaža, koji ističe Starčevo kao mjesto u kome je sa “Kljunovima” imao “neke od najluđih nastupa u karijeri”.

“Neki su bili toliko autentični da se još prepričavaju među stanovnicima Starčeva i postaju neka vrsta narodnog predanja. Zato se nadam će ovaj nastup 11. avgusta ući u novu ediciju srpskih bajki i priča za decu”, kaže Blaža.

Na “Ex Yu Rock Festu” do sada su svirali “Bajaga i Instruktori”, “Riblja čorba”, “Plavi orkestar”, “Van Gogh”, “Babe”, “Atomsko sklonište”, “Hladno pivo”, “Pekinška patka”, “Ritam nereda”, “Valentino”, “Psihomodo pop”, “Bjesovi”, Jura Stublić i “Film”…

Deveti “Ex Yu Rock Fest” biće održan u okviru manifestacije “Dani druženja”, čiji su organizatori Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana uz podršku Mjesne zajednice Starčevo, javlja Tanjug.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!