Gradska uprava: Ograda boksa nedovoljno visoka, psi će najvjerovatnije biti ustrijeljeni

997

Psi rase “azijat”, koji su napali mještane u naselju Pobrđe, nisu bili pelcovani, niti je ograda boksa u kojem su bili smješteni bila dovoljno visoka, radi čega će vlasnici Slobodanki Bojanić biti izdat prekršajni nalog, a psi će najvjerovatnije biti ustrijeljeni, rečeno je danas Srni u Gradskoj upravi Banjaluka.

“Komunalna policija uradila je ono što je u njenom domenu, a ostalo je posao policije. Prekršena je odluka o komunalnom redu, jer ograda boksa koju su psi preskočili nije u skladu sa propisima i morala bi biti viša, a vjerovatno je da će danas psi biti ustrijeljeni”, navode u Gradskoj upravi.

Iz gradske uprave kažu da psi nisu pelcovani.

Šezdesetjednogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.R. preminuo je u Univerzitetsko kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske nakon što su ga ugrizla dva psa rase “azijat” u banjalučkom naselju Pobrđe, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

Bojanićeva je banjalučkim medijima rekla da je do nesreće došlo kada je prala boks psima. Prema izjavi, u tom trenutku se začuo lavež pasa, koji su preskočili ogradu boksa koja je u visini od metar i po.

Šezdesetjednogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.R. preminuo je u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske nakon što su ga ugrizla dva psa rase “azijat” u naselju Pobrđe, rečeno je u ovoj ustanovi.

Banjalučanin je u UKC dovezen sinoć oko 22.00 časa sa teškim povredama i dok su mu ljekari hirurški zbrinjavali povrede on je preminuo od srčanog udara, što je naknadno utvrđeno.

U napadu pasa povrijeđena su lica čiji su inicijali S.R. /21/, M.R. /56/, Z.M. /57/ i M.M. /59/ iz Banjaluke.

Oni su ljekarski zbrinuti u Službi hitne pomoći, a potom u UKC-u Republike Srpske.

Psi su Banjalučane povrijedili sinoć u 21.25 časova u Ulici Žarka Zgonjanina, rečeno je ranije u Policijskoj upravi Banjaluka.

Psi su se otrgli od vlasnika čiji su inicijali B.S. Psi su uz veliki napor savladani i stavljeni pod kontrolu. Protiv vlasnika slijede zakonom propisane mjere, rečeno je u Policijskoj upravi, prenose agencije. Foto: Blic

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!