Toplotni talas “Lucifer” nas napušta: Od ponedjeljka podnošljivije temperature

1474

Toplotni talas koji je zahvatio pojedine dijelove Evrope, među kojima i Balkan, nazvan je “Lucifer”, a meteorolozi najavljuju da bi ponedjeljak, 7. avgust, mogao biti i njegov posljednji dan, nakon kojeg slijedi pad temperature vazduha.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo, svježe i prijatno vrijeme uz dnevnu temperaturu do 28 stepeni Celzijusovih.

U noći između nedjelje i ponedjeljka doći će do prolazne kiše sa pljuskovima i grmljavinom na sjeveru i u centralnom pojasu. Lokalno može biti nepogoda s gradom i pojačanim vjetrom, dok će na jugu biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutro će na sjeveru biti promjenljivo do pretežno oblačno, lokalno sa mjestimičnom kišom, najvjerovatnije, na istoku, sjeveru i sjeverozapadu.

Tokom dana biće promjenljivo uz tendenciju smanjenja oblačnosti u poslijepodnevnim časovima.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu do 25, u planinama od 13. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 23 do 28, na jugu Hercegovine do 37, u planinama od 21 stepen Celzijusovih.

Poslijepodne u planinama i na jugoistoku će postojati uslovi za grmljavinu, dok će u ostalim predjelima biti suvo i ugodnije vrijeme.

Vjetar će biti umjeren zapadni, poslijepodne slab i promjenjljiv, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 8. avgusta, ujutru će u većini krajeva biti malo do umjereno oblačno, a lokalno povećana niska oblačnost na istoku, gdje može biti i magle.

Tokom dana biće sunčano, a na istoku uz umjeren razvoj oblaka, postojaće uslovi za po koji mjestimični pljusak i grmljavinu.

Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 18, na jugu do 23 stepena Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 29 do 35, na jugu Hercegovine do 37 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 9. avgusta, jutro će u većini krajeva biti sunčano, a lokalno oko rijeka prolazna magla ili niska oblačnost.

Tokom dana biće sunčano i ponovo vruće. Jutarnja temperatura vazduha biće od 13 u planinama, a u većini predjela od 15 do 20, na jugu oko 23 stepena Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 35 do 40 stepeni Celzijisovih.

U četvrtak, 10. avgusta, noć će biti tropska na sjeveru i jugu. Ujutro će u većini krajeva biti sunčano i toplo.

Tokom dana biće sunčano i veoma vruće. Popodne uz umjerenu dnevnu oblačnost. Uveče i u noći na krajnjem sjeverozapadu biće uslova za grmljavinu i pljuskove.

Jutarnja temperatura vazduha biće u većini predjela od 18 do 23, na jugu oko 25 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 35 do 40 stepeni Celzijusovih, lokalno na sjeveroistoku i stepen više, prenose agencije.

 

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!