Tragedija u Zalužanima: Šampion Srbije poginuo na stazi

2398

Draženko Tintor (40) iz Batajnice, šampion Srbije u motociklizmu na kružnim stazama, poginuo je u Banjaluci kada je tokom trke sletio sa staze u Zalužanima.

Tragedija se dogodila oko 16 časova za vrijeme druge trke, koja je vožena u okviru otvorenog prvenstva BiH i Republike Srpske u “Road rejsingu”. Tintor je u prvoj trci pobijedio, da bi u drugoj sletio sa staze.

 Draženko Tintor Foto: Trke.rs

Duško Drljača, organizator takmičenja i predsjednik Moto-kluba “Maršal” kaže da se nesreća dogodila u prvom krugu.

– Pri velikoj brzini, Tintor je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad motociklom i sletio sa staze. Nakon pada, davao je znake života i ljekari Hitne pomoći odmah su reagovali, ukazali mu prvu pomoć i prevezli ga u bolnicu. Nažalost, ubrzo nam je javljeno da je podlegao – rekao je Drljača.

Nakon nesreće, takmičenje je prekinuto, a uviđaj su izvršili inspektori PU Banjaluka.

Iza Draženka Tintora ostali su maloletna kćerka i supruga, javljaju Novosti.

Tintor je preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci nakon zadobijenih povreda prilikom pada sa motocikla “be-em-ve”.

On je teško povrijeđen danas oko 14 časova u drugoj trci na Otvorenom prvenstvu u motociklizmu, kada je izgubio kontrolu nad motociklom i pao.

Uviđaj su izvršili dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Branko Bjelajac i pripadnici Policijske stanice Laktaši.

Tužilac je naložio izvršenje svih istražnih radi, kao i vještačenje motocikla kako bi se utvrdio tačan uzrok saobraćajne nesreće.

Naložena je i obdukcija nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naveli su da je Draženko Tintor preminuo u 14.40 časova, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!