Banjalučani koje su napali psi ostaju na liječenju

888

Banjalučani koji su u subotu naveče bili žrtve napada  pasa rase “azijat” trenutno su stabilno i nalaze se na liječenju, a prepisana im je atitetanusna terapija.

S.R. (1996), M.R. (1961), Z. M. (1960) i M.M. (1958) bili su žrtve napada “azijata” u subotu naveče, a od posljedica srčanog napada preminuo je peti Banjalučanin koji je bio sa njima.

M.M. (1958) je primljen sa ugriznim ranama po gornjim ekstremitetima. Odmah po prijemu pacijent je hirurški zbrinut, njegovo stanje je stabilno i nastavlja liječenje u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Pacijenti S.R. (1996), M.R. (1961) i Z. M. (1960) su odmah po prijemu medicinski zbrinuti u hitnoj hirurškoj ambulanti i upućeni u Kliniku za infektivne bolesti. Nakon pregleda u Klinici za infektivne bolesti, pacijentima je preporučena antibiotska terapija i antitetanusna zaštita, te izdat nalaz za veterinarski nadzor nad psom koji ih je ugrizao, rekli su u UKC Banjaluka.

Banjalučanin M. R. (61) preminuo je u nakon što su ga ugrizla dva psa rase “azijat” u  naselju Pobrđe, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!