Istraga o napadu pasa u Banjaluci

1269

Predložena je obdukcija tijela 61-godišnjaka, koji je preminuo od srčanog udara nakon što su ga izujedali psi u banjalučkom naselju Pobrđe.

Policija poručuje da je istraga u toku, a Gradska uprava da su uradili sve što je u njihovoj nadležnosti.

Krvoločni napad pasa i smrt mještanina Pobrđa i dalje je u fokusu nadležnih. Policija pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva rasvjetljava slučaj, navodi se u saopštenju.

– Policija preduzima sve operativne mjere i radnje pod nadzorom tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka. Naložena je obdukcija tijela nastradalo, kažu u MUP-u Srpske.

Grad je uradio sve što je u njihovoj nadležnosti, poručuje gradonačlenik Igor Radojičić. Postupaju, kaže, po prijavi građana ukoliko su primijećeni psi lutalice, ili neadekvatno držanje pasa. Ovo je, smatra, upozorenje vlasnicima da je neophodna odgovornost sugrađanima kao i prema životinjama.

– Prije svega, ovdje se radilo o tome da psi nisu vakcinisani, što je ozbiljan problem za one koji su bili napadnuti, mogu se pojaviti poteškoće. Takođe uslovi u kojima se drže i higijenski, kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Građani zatečeni i napadom pasa i ishodom.

Podsjećamo, dva psa rase “Azijat” napala su u subotu uveče pet osoba, nakon što su preskočili metar i po visoku ogradu boksa. Četiri osobe zadobile su više ugriza po tijelu, ali su trenutno u stabilnom stanju. Јedno lice je, nakon ukazane ljekarske pomoći, preminulo.

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!