“Opel Kadetom”, biciklom i tačkama najavili protest protiv svih koji se bahate

1252
Ko god se bude bahatio i bezobzirno trošio novac građana, organizatori protesta “Zatvori škole, kupi audi” će se jednako ponašati, bez obzira ko je u pitanju i koji nivo vlasti, poručeno je danas na performansu uoči sutrašnjeg protesta.
.
Organizatori su na performans dovezli tačke, bicikl i vozilo “Opel Kadet”. Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da su ovo vozila kojim bi ministri i funkcioneri iz Vlade RS trebalo da se voze, s obzirom na efikasnost, brzinu, djelotvornost i učinak prema građanima.
.
On se osvrnuo i na izjave Željke Cvijanović, predsjednice Vlade RS, koja je, kako on tvrdi, ranije rekla da je banalnost da premijerki stane auto.
.
“Ja bih je za uši uhvatio poslije takve izjave. Znate li koja je banalnost kad čovjek nema šta da jede, djeca nemaju za knjige. Neka spuste poglede sa 14. i 15. spratova zgrade Vlade RS prema građanima”, rekao je Stanivuković.
.
On je istakao da će biti istrajni u protestima i pozvao sve građane koji jednako misle da ih podrže.
.
“Svako malo ćemo organizovati ovakve proteste ako bude potrebe, jer smo mladi, imamo energije, volje i entuzijazma”, rekao je Stanivuković.
.
Nakon što je Ministarstvo inostranih poslova BiH izdalo saopštenje da se povlači tender za kupovinu novog vozila, Stanivuković je rekao da je to pozitivan primjer i da to poručuju i drugima.
.
Stefan Blagić, predsjednik organizacije “ReStart Srpska”, rekao je da su pretrpjeli mnogo uvreda prethodnih dana, među kojima da imaju godina koliko pojedinci radnog staža.
.
“Jasno je da je Zakon o budžetskom sistemu prekršen 2016. godine, kada je Ministarstvo prosvjete RS probilo budžet za 10,7 miliona maraka, pa ja pitam da li godine radnog staža utiču na malverzacije tokom radnog staža”, rekao je Blagić.
.
Protest će se održati sutra u 11 časova u Parku Mladen Stojanović kod Pećine, te mirnom šetnjom uputiti do zgrade Vlade RS.
.
(nezavisne.com)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!