Crnadak: Željka Cvijanović još frustrirana zbog poraza od Mladena Ivanića

282

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će, dok je na čelu ovog ministarstva, zajedno sa rukovodstvom donositi odluke o trošenju budžeta ove institucije, za koji kaže da je usvojen u regularnoj proceduri, i da o tome neće odlučivati predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Očigledno je da je njena frustracija što je izgubila trku za člana Predsjedništva BiH od Mladena Ivanića, a kasnije i funkciju ministra inostranih poslova i dalje ogromna, pa tako i danas komentariše šta treba, a šta ne treba da se nabavlja u Ministarstvu inostranih poslova BiH, iako to nije njena nadležnost – naveo je Crnadak.

Iz Ministarstva inostranih poslova saopšteno je da je Crnadak naglasio da ako je nešto “jeftin trik” u ovom društvu, onda je to cjelokupna politika Cvijanovićeve, koja je “stvorila okvir za ekonomsko propadanje Republike Srpske i za najveći nivo korupcije u Evropi”.

– Sramotno je da ona i danas optužuje i etiketira srpske predstavnike u Savjetu ministara, u danu kada je trebalo da kaže `hvala` jer je danas u BiH stigao novac od klirinškog duga Ruske Federacije – dodao je Crnadak, precizirajući da će od ovog novca na osnovu sporazuma koji je postigao aktuelni Savet ministara oko 60 miliona KM pripasti Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo inostranih poslova BiH nastaviće da obavlja svoje redovne aktivnosti u skladu sa zakonima i budžetom i neće dozvoliti da bilo ko bez odgovarajuće ustavne i zakonske nadležnosti vrši bilo kakvu vrstu pritiska i uticaja.

Cvijanovićeva je danas ocijenila jeftinim trikom potez Crnatka da odustane od nabavke novog automobila, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!