Foto-robot odao napadača na djevojke na izletištu Banj brdo

829

Uz korištenje foto-robota, banjalučka policija pronašla je i privela Banjalučanina Željka Fijačka (25), za kojeg je utvrđeno da je na banjalučkom izletištu Banj brdo napao dvije Banjalučanke.

U istrazi je učestvovao veliki broj policajaca iz policijskih stanica Obilićevo i Lauš, te Sektora krim-policije i Uprave za policijsku podršku, a klupko je počelo da se odmotava nakon što su žrtve napada opisale mladića koji ih je prestravio.

“Na osnovu njihovog opisa, izrađen je foto-robot, koji je, zapravo, najviše doprinio otkrivanju napadača. Policajci su na terenu provjeravali da li neko poznaje tog muškarca, što je i urodilo plodom. Komšije su ga prepoznale”, otkriva izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje istrage.

Kada je policija locirala napadača, privela ga je, a zatim su obje napadnute Banjalučanke pozvane da i one potvrde sumnje policije.

“I dogodilo se ono što se i očekivalo – obje su ga prepoznale. Riječ je o muškarcu koji ranije nije bio u policijskim evidencijama”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Policija je, ujedno, obavila razgovor sa Fijačkom, koji nije imao logično objašnjenje na svoje postupke.

“Ponašao se kao petnaestogodišnjak, nezrelo. Imao je takve pobude, da pipne djevojke, i zbog toga je, tvrdi, napadao. Zato će o svemu biti obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, jer je moguće da će u cijelom ovom slučaju i za njih biti posla”, rekao je naš izvor.

Željko Stojnić, komandir Policijske stanice Obilićevo, potvrdio je juče da je privedeni muškarac u potpunosti priznao napade.

“Protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Banjaluci”, rekao je Stojnić.

Napadi su, podsjetimo, policiji prijavljeni 24. i 25. jula. Jedna od napadnutih Banjalučanki navela je da je krenula u šetnju, kada je na skretanju od kafića prema spomeniku na Banj brdu ispred nje iskočio muškarac, stavio joj ruke preko lica, povukao je u stranu i rekao joj da bude tiha.

U traumatičnoj ispovijesti za “Nezavisne”, ona je ranije izjavila da se u tom trenutku oduzela od straha, ali je uspjela da se pribere.

“Odgurnula sam ga, nakon čega me je oborio na zemlju. Tada sam počela vrištati i zgrabila kamen koji je bio pored mene, nakon čega je on odšetao u šumu”, ispričala je ona.

Druga djevojka rekla nam je da ju je napao biciklista, na dijelu blizu rampe, takođe na rekreativnoj stazi prema Banj brdu.

“Udario me u zadnjicu i pobjegao”, ispričala je ta djevojka.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!