Uhapšen muškarac zbog prijetnji smrću novinaru iz Banjaluke

968

Četrdesetogodišnji A. B. iz Gradiške uhapšen je u utorak u 8 sati zbog sumnje da je kolumnisti i novinaru portala “Buka” i “Al Jazeera Balkans” Draganu Bursaću putem “Facebooka” prijetio smrću.

Ovom novinaru i kolumnisti upućene su prijetnje smrću zbog teksta “Ćutao sam dok je Bihać granatiran”, u kojem se on prisjeća ratnog perioda u Bihaću.

Bursać je taj period sagledao iz perspektive mobilisanog pripadnik VRS-a. U kolumni je naveo kako nema opravdanja ni za jedan zločin počinjen tokom rata u BiH. Zbog njegovog pisanja uslijedila je prijetnja putem Facebooka.

Bursać se obratio Policijskoj stanici Banjaluka – Centar 7. avgusta oko 12:30 sati gdje je prijavio kako je preko društvene mreže Facebook dobio određene prijetnje zbog kojih se osjeća ugroženim.

“Preduzimanjem svih operativno taktičkih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da je počinilac ovog djela A. B. (1977) iz Gradiške. Dana 8. augusta 2017. godine u 8:00 sati on je lišen slobode, a u prostorijama Policijske uprave Banjaluka je u toku kriminalistička obrada. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da će nakon kompletiranja predmeta policijski službenici Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja bezbjednosti, javlja Klix.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!