Uređivački kolegijum RTRS-a: Najoštrije osuđujemo najnovije napade na Јavni servis

1973

Uređivački kolegijum Radio televizije Republike Srpske najoštrije osuđuje najnovije napade na RTRS i uređivačku politiku naše medijske kuće.

Današnja konferencija za novinare člana “Monitoring tima” SDS-a Nebojše Vukanovića, samo je jedan u nizu koordinisanih napada političkih partija, pojedinaca i pojedinih nevladinih organizacija na Јavni servis Republike Srpske.

Ne sporimo gospodinu Vukanoviću, inače savjetniku Mladena Bosića, pravo da analizira naš Informativni program. Istovremeno, pod konstantnim smo monitoringom ne samo Regulatorne agencije za komunikacije BiH, čiji je direktor bivši potpredsjednik SDS-a, čak i po nalogu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, nego i pojedinih nevladinih organizacija i pojedinaca čiji su mentori u Sarajevu.

Ali, sporimo zadiranje u privatni život naših novinara i razvlačenje po blatu članova naših porodica, koje je još prije dvije godine počeo ministar bezbjednosti BiH, član SDS-a, Dragan Mektić.

Nada Veletić je jedan od naših najiskusnijih novinara i najvećih profesionalaca, a priča o njenom sinu, ne zato što je njen sin, uvijek će imati mjesta u našem programu, jer je riječ o najmlađem doktoru nauka banjalučkog ETF-a, o kojem su pisali gotovo svi mediji u Republici Srpskoj i BiH. I ponosni smo na tu priču.

RTRS pita – da li učestali napadi na Јavni servis Republike Srpske imaju veze sa činjenicom da je RTRS najavio objavljivanje dokumentacije o dugogodišnjem nelegalnom finansiranju jedne privatne TV stanice u Republici Srpskoj narodnim novcem i uglavnom bez poštovanja Zakona o javnim nabavkama BiH, od strane načelnika i gradonačelnika lokalnih zajednica gdje je su na vlasti bile ili su i dalje partije iz republičke opozicije?

Јavni servis Republike Srpske od svog osnivanja do danas uvijek je na prvo mjesto stavljao institucije Republike Srpske, jer smo mi Јavni servis Republike Srpske, a ne Federacije niti BiH, koji imaju svoje Јavne servise.

Zato na primjedbu da Dnevnike počinjemo predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, pitamo članove SDS-a – da li bi bili srećniji kad bismo Dnevnike Јavnog servisa Republike Srpske počinjali aktivnostima predsjednika Federacije BiH ili bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića?

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!