Baš ih briga za proteste – kod Predraga Gluhakovića još dva nova auta!

423

Ministar trgovine i turizma, Predrag Gluhaković, opet je obnovio vozni park. Prije samo mjesec i po dana, na adresu ministarstva stigla su tri automobila od skoro 115 hiljada maraka, ali su odlučili da su potrebe ipak nešto veće.

U garažu su tako parkirali još dva nova automobila, koja zajedno koštaju dodatnih 95 hiljada maraka. Računica je jednostavna. Na nove četvorotočkaše, Gluhaković je u samo dva mjeseca potrošio više od 200 hiljada maraka. Do sad se pravdao lošim stanjem u kojem su bili automobili koje je koristio.

Ni ovaj put, opravdanje nije mnogo drugačije.

“Nabavka se odnosi na kupovinu jednog putničkog i jednog teretnog automobila, namijenjenih za ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata koji opslužuju od Istočnog Sarajeva do Banjaluke. Putem javne licitacije, jedno putničko vozilo je prodati, i još jedno je u procesu prodaje, kao vozila koja su korišćena deset godina, i čije održavanje iziskuje velike troškove”, kažu iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Čim su čuli za još dva auta na račun budžeta, u Restartu Srpska nisu se premišljali ni trena. Sa PDP-ovcem, Draškom Stanivukovićem, već planiraju nove proteste, još masovnije, kažu, od onih od prije samo dva dana, kada su na zub, iz istog razloga, uzeli ministra Daneta Maleševića.

Slogan “Zatvori škole, kupi audi”, lako su prilagodili novonastaloj situaciji.

“Ovamo je bilo “Zatvori škole, kupi Audi, sada je – Zatvori i olimpijski centar i Robne rezerve, sve ugasi, ali kupi auto, nek ti bude udobno, vozi se. Meni su ljudi pisali: mi idemo na posao svojim autom, što oni idu službenim autom, što oni svagdje idu službenim autom”, kaže Draško Stanivuković, odborni PDP u Skupštini grada Banjaluka.

“Potpuno neodgovorno ponašanje ministarstva. Vidjeli ste da su Robne rezerve otišle u stečaj. Dakle RS nema više rezerve robe. Šta će se desiti ukoliko, ne daj Bože, sutra bude zemljotres ili poplava ili nešto slično. Hoće li narod jesti te njihove automobile možda? Bojim se da neće”, rekao je Stefan Blagić, predsjednik pokreta “ReStart Srpska”.

Protesti na kojima je javnost iskritikovala nabavke automobila, Gluhakovića, izgleda nisu mnogo zabrinuli. Ni nove, koje su u Restartu najavili za kraj avgusta, u ministarstvu ne komentarišu.

I premijerka i predsjednik Republike, prethodne proteste nazvali su smiješnim i bespotrebnim. Ministri, kažu, ne mogu na posao u autima koji su u lošem stanju. Tog recepta se izgleda držao i Predrag Gluhaković, koji je vozni park ministarstva trgovine i turizma u samo dva mjeseca ponovio za čak 5 vozila.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!