Dačić: Nervoza zbog mog prijedloga o Kosovu sve govori

750

Možda je sva ta nervoza koju je izazvao moj predlog o razgraničenju na srpsko i albansko najbolji pokazatelj kojim putem bi trebalo da idemo, rekao je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Dobro je što je u javnosti pokrenut dijalog o Kosovu i što se čuju različite ideje. Zanimljivo je, a to je primjetio i predsjednik države Aleksandar Vučić, da je dosad samo moja ideja o razgovorima o razgraničenju na ono što je srpsko i ono što je albansko izazvala veliku nervozu na mnogim stranama. Takvu nervozu ne izazivaju ni prijedlozi da se odreknemo Kosova ni predlozi da održimo zamrznuti konflikt”, istakao je Dačić.

Ovo je za Sputnjik izjavio Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije, koji se konkretnim prijedlogom među prvima uključio u javnu polemiku o rješenju za južnu srpsku pokrajinu.

“Možda je sva ta nervoza koju je izazvao moj prijedlog i pokazatelj kojim putem bi trebalo da idemo i kako da dođemo do rješenja kojim će sve strane biti nezadovoljne. Јer samo jedno takvo rješenje će istovremeno obezbijediti trajan kompromis za budućnost. O detaljima plana razgovaraću sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kad unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji postane institucionalizovan”, najavio je Dačić. (Sputnjik)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!