FZO Srpske: Odobreno 90.000 KM za liječenje Natalije Pupčević

1701

Fond zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske finansiraće u iznosu od 90.000 KM liječenje Natalije Pupčević /33/, majke dvoje maloljetne djece, koja je oboljela od leukemije.

“Liječenje oboljele trebalo bi da se obavi u Njemačkoj s obzirom na to da nije moguće u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj i u ustanovama izvan Republike sa kojima Fond ima ugovor”, saopšteno je iz FZO Srpske.

Pupčevićeva je oboljela od akutne mijeloblastne leukemije, a za transplantaciju koštane srži u Njemačkoj potrebno je prikupiti 150.000 evra.

Iz Fonda podsjećaju da u ovakvim slučajevima FZO ima mogućnost da dijelom finansira liječenje osiguranika u inostranstvu, zavisno od raspoloživih sredstava, potreba drugih osiguranika i slično, te je, kako navode, i ovaj put donesena odluka da Fond učestvuje u finansiranju troškova liječenja.

Iz FZO Srpske navode da njihove mogućnosti da finansiraju skupa liječenja u inostranstvu isključivo zavise od uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje, pa ponovo apeluju da poslodavci izvršavaju svoje zakonske obaveze.

“Samo na taj način se mogu obezbijediti sredstva za finansiranje svih potreba osiguranika za zdravstvenom zaštitom, uključujući i liječenja u inostranstvu”, poručuju iz Fonda, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!