Gori na Luštici, Bokokotorski zaliv u dimu

401

Na hercegnovskom dijelu Luštice, iznad sela Petrovići, ponovo se aktivirao požar koji se u jednom momentu primakao kućama na oko 50 metara, a Bokokotorski zaliv je nadvijen dimom.

Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva /DVD/ Krtoli Milan Vukošić rekao je da su vatrogasci iz Herceg Novog na terenu i uz pomoć pripadnika DVD Krtoli i privatnih cisterni nastoje da ugase požar.

“Aktivno je dvadesetak vatrogasaca, sa četiri-pet vozila i privatnim cisternama. Požar se bio primakao kućama. Zatražena je pomoć avijacije MUP-a”, rekao je Vukošić za Radio “Јadran”.

On je dodao da je na tivatskom dijelu Luštice situacija identična kao proteklih dana. U prvom dijelu dana do popodnevnih časova, dim tinja na nekoliko mjesta, ali prvi naleti maestrala raspiruju vatru.

“Uglavnom su to lokacije Gošići, Gornji i Donji Krašići. Kad nema vjetra, kontrolišemo, međutim, čim vjetar krene popodne, sve se ponovo aktivira”, rekao je Vukošić i dodao da je na ostalim dijelovima Luštice za sada situacija stabilna i pod kontrolom, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!