Mandić: Deklaracija za opstanak srpskog naroda neophodna

396

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić smatra da je potrebno donijeti deklaraciju o zajedničkom djelovanju Srbije i Srpske za opstanak srpskog naroda, jer su ugroženi njegovi vitalni nacionalni interesi.

Neophodno je da donesemo tako važan nacionalni dokument. Srbi moraju da se organizuju i ponovo prevrednuju stvari sa kojima su se suočili u posljednjih 20 godina i da na sve zajednički damo odgovor – rekao je Mandić.

On je istakao da će Srbi iz Crne Gore, sugestijama i prijedlozima, aktivno učestvovati u izradi deklaracije da bi ovo bio dokument svih Srba.

– Imamo potrebu da od nekadašnjeg policentričnog naroda, koji je imao više centara okupljanja, saberemo sve ono što je najvažnije, jer smo kao narod ugroženi. Tu prije svega mislim na Srbe iz Crne Gore koji su najugroženiji od svih Srba na prostoru bivše Јugoslavije – dodao je Mandić.

Najavljena deklaracija Srbije i Srpske rezultat je sastanka održanog 4. avgusta u Novom Sadu predstavnika Srba iz regiona. Deklaracija bi trebalo da odredi zajedničko nacionalno djelovanje i da definiše minimum nacionalnih principa za opstanak srpske nacije.

Deklaracija bi, uz podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika, trebalo da bude završena do 1. decembra, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!