Završena akcija “Biramo najuređenije” – uručene nagrade

446

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja, danas je u Gradskoj upravi okončana akcija „Biramo najređenije“. Nagrade najboljima uručio je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. U ovogodišnjoj akciji, koju je 15. godinu uzastopno organizovala Gradska uprava, učestvovalo je 39 kandidata u četiri kategorije.

U svom obraćanju nagrađenim, Srđan Amidžić je istakao njihovu posvećenost i entuzijazam u uređenju životnog prostora, te da je obaveza Gradske uprave da promoviše i podstiče ove pozitivne primjere.

– Svi učesnici su dali pozitivan primjer kako se može urediti i oplemeniti svoj životni prostor. Zahvaljujem se svima koji su uzeli učešće u ovogodišnjoj akciji, jer su svojim radom doprinijeli da naš grad bude ljepši i uredniji. Ovim putem pozvao bih sve naše sugrađane da se u što većem broju uključe u ovu akciju sljedeće godine, kao i u sve akcije koje budu organizovane a tiču se uređenja grada. Samo zajedničkim snagama naš grad možemo učiniti ljepšim – poručio je Amidžić.

U ime nagrađenih, govorila je Jelena Zlatinić, vlasnica najuređenijeg balkona. Ona je iznijela ideju da se od sljedeće godine u akciju uključe i vrtići.

– Ova ideja rodila se zbog toga što mi u uređenju balkona pomaže moj trogodišnji sin i mislim da djecu od malih nogu bi trebalo da učimo dobrim i zdravim životnim navikama. Zahvaljujem se na nagradi i vjerujem da će nagarade svima biti podstrek da i dalje uređuju svoj životni prostor – rekla je Jelena Zlatinić.

Prijatelj ovogdišnje akcije bila je kompanija Elta kabel, a važno je napomenuti da je Zdravko Lepir, drugoplasirani u kategoriji najuređenijeg dvorišta, odlučio da svoju nagradu pokloni jednom našem starijem sugrađaninu koji boravi u staračkom domu.

Nagrađeni u akciji Biramo najuređenije 2017.

U kategoriji najuređenijeg dvorišta

1.    Dejan Ćetojević – Ulica Čarlija Čaplina 12
2.    Zdravko Lepir – Ulica Petra Velikog 137
3.    Draženko Glišić – Ulica Zdravka Dejanovića 82

U kategoriji najuređenijeg školskog dvorišta

1.    OŠ „Jovan Cvijić“
2.    OŠ „Jovan Dučić“ Zalužani
3.    OŠ „Vojislav Ilić“ – Područna škola Bočac

U kategoriji najuređenijeg prostora u stambenim zgradama

1.    ZEV Bulevar Desanke Maksimović broj 2, ulaz 3
2.    ZEV Ravnogorska ulica broj 16
3.    ZEV Ulica Carice Milice broj 38-40

U kategoriji najuređenijeg balkona

Jelena Zlatinić – Ulica Dragana Bubića 14 B/2

Specijalna nagrada

Božo Radman, za doprinos u očuvanju zelenila na području grada Banje Luke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!