Zvanično – Australijanac Vilson u Partizanu

402

Plejmejker iz Australije Tomas Vilson zvanično je postao košarkaš Partizana, potvrdio je klub iz Humske 1.

Nekadašnji učenik trenera Lerija Brauna na Sautern metodist univerzitetu (SMU) potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-bijelima, a u Beograd bi trebalo da stigne 13. avgusta.

Vilson je za SMU iz Dalasa u Teksasu prosječno bilježio 1,6 poena uz skok i 0,5 asistencija na deset utakmica, prije transfera u Bojzi Stejt u januaru.

Međutim, mjesec dana nakon odlaska iz Mustanga, početkom februara napustio je i Bronkose zbog slabe minutaže, te počeo profesionalnu karijeru u domovini.

Nastupao je za Viktorija Navi tim u U20 šampionatu Australije gdje je prosječno bilježio 18,1 poena i 4 asistencije po meču na sedam utakmica.

Vilson je prije tri godine blistao u U17 timu Australije na Svjetskom prvenstvu sa prosjekom od 12,3 poena i 6,5 skokova i 1,7 asistencija, dok je u finalu postigao 23 poena uz sedam asistencija, šest skokova i ukradenu loptu u porazu od SAD 99:92.

Kao kapiten je predvodio “Ozije” na U19 Svjetskom prvenstvu u Grčkoj 2015 gde je doživei frakturu fibule, a prosječno je postizao 6,4 poena uz 4,4 skokova i 2,8 asistencija tokom 18 minuta na pet mečeva, prenosi B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!