Povećan broj požara u Srpskoj, svi pod kontrolom

464

U Republici Srpskoj povećan je broj požara i svi su pod kontrolom, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

U Mrkonjić Gradu požar kontrolišu vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i radnici šumskih gazdinstava. Vatra se širi prema Šipovu, ali nema opasnosti po stanovništvo.

Magistralni put Mrkonjić Grad-Glamoč je prohodan.

U Trebinju je požar kod sela Tulje lokalizovan na planini Bjelasnici. To požarište se prati i zbog mogućnosti da se vatra proširi prema Trebinjskim brdima.

Na planini Viduši u opštini Bileća vatrogasci i šumari kontinuirano motre požar na nepristupačnom terenu.

U Ljubinju su vatrogasci djelovali na aktivnom požaru kod Planog Dola i sela Žabice.

Lokalizovan je požar u mjestu Košare u opštini Novo Goražde.

U Alugama u opštini Foča, vatrogasci i radnici šumskog gazdinstva lokalizovali su šumski požar.

Ugašen je požar i u opštini Srebrenica. Vatra je izbila u mjestu Dobrak prema Skelanima, gdje je prijetila dalekovodu koji se pruža prema Srbiji.

U opštini Sokolac ugašen je požar koji je zahvatio površinu od 15 hektara niskog rastinja i šume na lokalitetu Brezovo polje-Grabenice kod Knežine, a u Vatrogasnom odjeljenju tvrde da je vatra podmetnuta, da znaju ko je to učinio, te da su sve prijavili policiji.

Požar su sinoć ugasile dvije ekipe vatrogasaca Vatrogasnog odjeljenja Sokolac i oko 80 radnika Šumskog gazdinstva “Romanija”.

Komandir Vatrogasnog odjeljenja Mile Šarac rekao je Srni da je požar bio širih razmjera, te da je u posljednjem trenutku odbranjena kuća povratnika na tom lokalitetu.

Tehnički direktor ŠG “Romanija” Strahinja Bašević naveo je da je šteta nanesena podmlatku, prizemnoj flori, izgorjela su pojedinačna niska stabla bora, jele i smreče.

Radnici ovog gazdinstva dežurali su tokom noći na ovom lokalitetu.

Iz ŠG “Romanija” apeluju da stanovništvo bude veoma oprezno pri paljenju vatre na otvorenom.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je još 17 uspješnih protivpožarnih intervencija na otvorenom, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!