Premijerka RS o stanju u budžetu: Nema rupa, a novca bi bilo više bez blokada u Sarajevu

527

Premijerka RS Željka Cvijanović izjavila je da je stanje u budžetu Srpske bolje nego što je bilo u ranijem periodu, što dokazuje činjenica da će novac od klirinškog duga koji je isplatila Ruska Federacija biti uložen u kapitalne projekte, a ne u krpljenje budžetskih rupa kao što tvrdi opozicija.

– Pregovori sa ruskom stranom o isplati duga u novcu, a ne u robi su davno počeli i u njima su učestvovali predsjednik RS Milorad Dodik, Vlada i Predstavništvo RS u Rusiji – rekla je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li će biti obezbijeđeno stabilno funkcionisanje budžeta, ona je ocijenila da je situacija mnogo bolja nego prije godinu-dvije.

– Bilo je izuzetno teških perioda, ali smo ih prošli. Da nije bilo opstrukcije od SDS-a, PDP-a i NDP-a na nivou BiH gdje vrše vlast, u zadnjih godinu u budžet RS bi se slilo i dodatnih 150 miliona KM povoljnih sredstava MMF-a, a bili bi realizovani i prateći programi podrške drugih finansijskih organizacija.

Upravo to su željeli da spriječe SDS, PDP i NDP zaustavljajući na nivou BiH novac koji je namijenjen RS. Da nije bilo blokade u Sarajevu, stvari bi tekle glatko – navela je Cvijanovićeva, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!