Obojite dom i život

939

Mnogi ljudi u dekoraciji enterijera igraju na sigurno, pa biraju samo bijelu, bež i druge neutralne tonove. Iza toga se često kriju strah i neznanje, zbog čega dekorateri savjetuju kako da izliječite strah od boja i suptilno uvedete živost u dom.

Počnite sa onim što vam se sviđa – Ugledali ste prelijepu plavu fotelju, ljubičaste zavjese, sliku sa afričkim motivima? Počnite od toga. Najteže je krenuti, a da biste razbili početnu barijeru, pronađite neki predmet oko kog ćete biti puni entuzijazma, a zatim oko njega nastavite da “slažete” priču.

Priroda kao inspiracija – Kad smo napolju, opušteni smo i puni energije, pa probajte da taj osjećaj unesete u dom. Planina, šuma, livada, more, sunce, cvijeće – neka ovi motivi budu ukras vašeg doma, bilo da je u pitanju zid, slika, tepih, jastučići.

Ne mora da se slaže – Kao što torba i cipele više ne moraju da budu u istoj boji, tako je i u enterijeru doba slaganja zavesa sa jastučićima i namještajem iza nas. Ne opterećujte se time kako će se sve slagati. Igrajte na osjećaj i ako vam prijaju crveni i roze jastuci, zeleni kauč i ljubičasta fotelja, samo napred. Efekat će, vidjećete, biti sjajan.

Savjet plus: Najlakši, najbrži i najjeftiniji način da obojite dom je da ubacite veliku vazu sa svježim cvijećem. Možda će vas, posle nekog vremena, inspirisati na veće promjene.
(Novosti)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!